AZ haalt opgelucht adem in Brussel: 'Dankzij Marco overleefden we dat gekkenhuis'

AZ haalt opgelucht adem in Brussel: 'Dankzij Marco overleefden we dat gekkenhuis'

30-08-2019 11:53
60

Na een bizarre wedstrijd in het Koning Boudewijn Stadion, dat voor de gelegenheid de thuisbasis was van Antwerp, stelde AZ kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League veilig. De Alkmaarders wonnen na verlenging met 4-1 en eindigden met elf tegen negen Belgen.

Teun Koopmeiners, aanvoerder van AZ in Brussel, moest nog even uitblazen na de wedstrijd. "Wat was dit knotsgek", zegt hij tegenover de NOS. "Rode kaarten, doelpunten en nog wat gekkigheid met de fans (Antwerp-supporters probeerden in de verlenging op het veld te komen, red.) Dan is het des te lekkerder dat je uiteindelijk nog wint."

Lange tijd leek het er niet op dat de Alkmaarders de intense wedstrijd in Brussel winnend zouden gaan afsluiten. In de eerste helft miste Antwerp kans op kans. "We wisten dat zij zouden komen, met hun fanatieke fans erachter. Zij zouden er een gekkenhuis van maken. Met dank aan Marco Bizot overleefden we een groot deel van de eerste helft."

Vervolgens werd Dieumerci Mbokani met twee keer geel van het veld gestuurd, waarna AZ het numerieke overtal kreeg. In de tweede helft kwam AZ zelfs met twee man meer te staan toen doelpuntenmaker Didier Lamkel Ze ook moest vertrekken. "Dat werkte wel in ons voordeel", zegt Koopmeiners. De aanvoerder zag uiteindelijk hoe Calvin Stengs AZ vlak voor tijd langszij schoot, waarna het klusje in de verlenging geklaard werd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s