Veerman maakt overstap naar Eredivisie: We zullen hem zeker gaan missen

Veerman maakt overstap naar Eredivisie: "We zullen hem zeker gaan missen"

30-08-2019 12:16
49

Joey Veerman mag zich officieel speler van sc Heerenveen noemen. De Friese club neemt de twintigjarige middenvelder over van FC Volendam. Veerman tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Veerman is een geboren en getogen Volendammer en debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van het vissersdorp. In 79 wedstrijden was hij goed voor twaalf doelpunten en twaalf assists. "Ik heb vijftien mooie jaren gehad bij Volendam, met verschillende trainers", reageert Veerman op de website van Volendam.

"Wim Jonk is een geweldige trainer en aan de ene kant is het jammer dat je niet zo lang hebt kunnen samenwerken. Maar aan de andere kant is dit een hele mooie stap voor mij. Ik wil iedereen binnen de club bedanken en veel succes wensen."

Bij Heerenveen is men blij met de komst van Veerman, die al enkele jaren in verband werd gebracht met een move naar de Eredivisie. "We volgen hem al langere tijd en kennen zijn kwaliteiten", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Joey is technisch vaardig, heeft een goed inzicht en kan zich bij ons uitstekend doorontwikkelen."

Jasper van Leeuwen, technisch directeur van Volendam, zwaait Veerman met pijn in het hart uit. "Een vertrek van een duidelijke sterkhouder als Joey geeft altijd dubbele gevoelens. Hij is een kind van de club en een speler met speciale kwaliteiten, dus we zullen hem zeker gaan missen. Voor Joey is dit een mooie stap die nu al komt en die is hem gegund."