Ongewilde Strootman ontving aanbieding uit Serie A: 'Tuurlijk denk je er over na'

Ongewilde Strootman ontving aanbieding uit Serie A: 'Tuurlijk denk je er over na'

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 07:02wo 04-09-2019 om 07:02

Laatste update: woensdag 4 september 2019 om 07:34wo 04-09-2019 om 07:34

Een rare situatie voor Kevin Strootman, de afgelopen maanden bij Olympique Marseille. De ervaren middenvelder kreeg aan het begin van de transferzomer te horen dat hij kon vertrekken. Marseille, dat dit seizoen geen Europees voetbal speelt, wilde de 'dure' Strootman graag van de loonlijst schrappen. 

"Dat is inderdaad zo naar mij gecommuniceerd", vertelt de Oranje-international voor de camera van VTBL"Uiteindelijk zijn er wat dingen voorbijgekomen die blijkbaar niet goed genoeg waren voor de club. Ik heb daarna een goed gesprek met de trainer gehad. Zo is het gelopen. Hij is heel duidelijk geweest en zei: ik wil dat je blijft."

"Een jaar geleden heb ik voor vijf jaar getekend bij Marseille. Als de voorzitter dan zoiets zegt, geeft dat geen goed gevoel. Het liefst wil je horen dat je belangrijk bent en dat iedereen wil dat je blijft. Dat was niet het geval. Het was andersom. Maar goed, ik had nog een vierjarig contract en had ook niet het gevoel dat ik perse weg moest."

Verschillende clubs informeerden naar Strootman. "Er speelden wat dingen in Italië. AS Roma? Dat heeft ook gespeeld, ja. Dat vond Marseille niet interessant of goed genoeg. Als je club zegt: je bent niet meer welkom hier, en dan komt je oude club langs, tuurlijk, dan denk je daar over na. Maar de clubs zijn er niet uitgekomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws