'Fraaie stap Van Bronckhorst: oud-Feyenoord-trainer aan de slag bij City'

'Fraaie stap Van Bronckhorst: oud-Feyenoord-trainer aan de slag bij City'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 06:55ma 09-09-2019 om 06:55

Een opvallende move voor Giovanni van Bronckhorst. De voormalig trainer van Feyenoord gaat aan de slag bij Manchester City en de Manchester City Football Group (CFG), meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant krijgt Van Bronckhorst van de Premier League-kampioen de kans om zich binnen de organisatie van de City Group verder te ontwikkelen als trainer. Hij zal zich in eerste instantie verdiepen in de totale organisatie. Naast Manchester City maken onder meer New York City FC en Melbourne City FC deel uit van de City Football Group.

Het is pas de eerste keer dat Manchester City de deuren open zet voor een 'Europese' trainer, weet De Telegraaf. De oud-speler van Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal, FC Barcelona en het Nederlands elftal kan bogen op een grote staat van dienst als speler en is al bekend met de 'Barça-stijl', die onder technisch directeur Txiki Begiristain en trainer Pep Guardiola is ingevoerd in het Etihad Stadium.

Van Bronckhorst verscheen voor het eerst op de radar in Manchester, toen hij daar een stage afwerkte voor de cursus coach betaald voetbal. Vervolgens won de oud-international vijf prijzen met Feyenoord, waaronder het kampioenschap. Het management van de City Group wil dat Van Bronckhorst naast Manchester ook tijd doorbrengt in New York en Melbourne.

De Engelse grootmacht is van mening dat Van Bronckhorst het perfecte cv heeft. Hij is ex-aanvoerder van Oranje, kent de manier van opleiden en spelen bij Barcelona én spreekt Spaans en Engels. Ook de rust en autoriteit die Van Bronckhorst uitstraalde bij Feyenoord maakten indruk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws