De Ligt 'vreest' kritische De Telegraaf: 'Ik denk dat nu een 4 het hoogste is'

De Ligt 'vreest' kritische De Telegraaf: 'Ik denk dat nu een 4 het hoogste is'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 08:53di 10-09-2019 om 08:53

Matthijs de Ligt is blij dat hij na zijn valse start bij Juventus twee goede optredens met het Nederlands elftal kende. De verdediger grapt echter dat hij vermoedelijk niet hoger krijgt dan een 4 na de 0-4 zege bij Estland.

"Ik ben erg tevreden. Als je uit met 0-4 wint dan doe je het goed. Het was op papier een mindere tegenstander, maar een paar jaar geleden speelde het Nederlands elftal hier nog 2-2", zegt De Ligt tegen Veronica Inside. "Dat je zes punten pakt is perfect, dan ga je met een heel lekker gevoel terug naar je club. De volgende wedstrijd is tegen Noord-Ierland, dat wordt een uitdaging. Dan kunnen we een goede stap zetten."

Voor De Ligt kwamen de overwinningen tegen Duitsland en Estland op een goed moment na zijn tegenvallende debuut voor Juventus. "Ja, maar ik denk dat als je zo'n debuut maakt dat niemand daar blij mee is. Natuurlijk debuteer je liever anders, maar uiteindelijk win je van de nummer twee (4-3 tegen Napoli, red.). En nu win je twee keer met het Nederlands elftal en dat is heel belangrijk."

Na de memorabele zege in Hamburg was De Telegraaf-rapporteur Adri van Tiggelen opvallend kritisch. De Ligt maakt zijn borst alvast nat. "Het hoogste cijfer was een zes, dus ik denk dat nu het hoogste een vier zal zijn", grapt de verdediger, die stelt dat de cijfers geen groot thema zijn in de Oranje-selectie. "Cijfers worden altijd gegeven, het is alleen maar leuk om te zien."

Overigens deelde ditmaal niet Van Tiggelen, maar Kevin Hofland de cijfers uit namens de ochtendkrant.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws