Dest: 'Ik heb het gevoel dat de KNVB mij over het hoofd heeft gezien'

Dest: 'Ik heb het gevoel dat de KNVB mij over het hoofd heeft gezien'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 20:29vr 13-09-2019 om 20:29

Sergiño Dest heeft het gevoel dat de KNVB hem al die jaren over het hoofd heeft gezien. Pas nu de Ajacied hard op weg is naar een doorbraak in Amsterdam, komt de KNVB in actie, terwijl de verdediger ook voor een interlandloopbaan bij Amerika kan kiezen.

Dest vertelt dat hij er eerst niet goed op stond bij de KNVB. "Over het hoofd gezien? Ik heb dat gevoel wel ja. Ik heb nooit in de jeugdteams van Nederland gespeeld", zegt de verdediger (18) bij Inside Ajax. "Ik heb te horen gekregen dat ik niet het grootste talent van mijn lichting was. Op de training heb ik gespeeld met alle jongens die wel de juiste jongens waren, dus ik wist wat ik kon."

"Ik wist dat ik niet onder voor ze deed, maar de KNVB heeft me nooit opgeroepen", vervolgt Dest. "Ze vonden anderen op mijn positie beter. Dat vind ik jammer, omdat ik het als ontwikkelingspunt zie. Zulke wedstrijden horen daar ook bij. Amerika gaf me wel de kans. Daar ben ik ze dankbaar voor. Daardoor heb ik mezelf beter ontwikkeld, denk ik."

Dest speelde dus nooit een jeugdinterland voor Oranje. "Ik vind het jammer dat het niet is gebeurd, maar uiteindelijk ben ik er wel gekomen. Het is niet dat ik er nu zeker van ben. Ik moet er nog hard voor werken, maar misschien ben ik er sneller gekomen dan de jongens die vroeger wel de talenten waren."

Daarmee wil Dest absoluut niet zeggen dat hij de knoop doorgehakt heeft en voor Oranje kiest. "Ik heb echt nog geen keuze gemaakt. De beslissing neem ik zelf met de mensen die me altijd hebben gesteund, bijvoorbeeld mijn ouders. Uiteindelijk neem ik de keuze zelf. Het is volledig mijn beslissing."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft de KNVB een fout gemaakt?

(2567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws