Van Bommel roemt 'fijne speler' van PSV: 'Niet spectaculair, wel belangrijk'

Van Bommel roemt 'fijne speler' van PSV: 'Niet spectaculair, wel belangrijk'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 16:10za 14-09-2019 om 16:10

Jorrit Hendrix staat aan de aftrap als PSV het zaterdagavond opneemt tegen Vitesse (20.45 uur). Mark van Bommel prijst zich gelukkig dat hij over de 24-jarige middenvelder kan beschikken.

Hendrix is de vervanger van Erick Gutiérrez, die niet in actie kan komen door een breuk in zijn hand. "We hadden hem al nodig", zegt Van Bommel over Hendrix, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Het is niet zo dat als een speler ernaast komt te staan, dat ik als trainer die speler niet meer nodig heb."

"Je begint voor een seizoen met een elftal en daar eindig je eigenlijk nooit mee. Soms zijn er blessures of ontwikkelen spelers zich, waardoor de inzichten veranderen."

Van Bommel is blij met Hendrix. "Jorrit is voor mij een hele fijne speler, die weet wat hij kan. Niet spectaculair, maar wel belangrijk voor het elftal. Als ik een speler eruit haal, betekent het niet dat we er niks meer aan hebben. Ze moeten teleurgesteld zijn, maar moeten er wel zijn als we ze nodig hebben. Tegen Apollon, Heracles en RKC viel hij goed in."

Hendrix was de laatste jaren verzekerd van een basisplaats bij PSV, maar speelt dit seizoen een bijrol. Vooralsnog staat de teller op 54 minuten in de Eredivisie, verspreid over twee invalbeurten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt PSV - Vitesse?

(2444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws