Primeur Kraay na onderonsje met Eenhoorn en Huiberts: Ik vind het geen gek idee

Primeur Kraay na onderonsje met Eenhoorn en Huiberts: "Ik vind het geen gek idee"

15-09-2019 13:11 Laatste update: 13:47
63

AZ hoopt na de winterstop weer in het eigen AFAS Stadion te kunnen spelen. Directeuren Robert Eenhoorn en Max Huiberts hebben dat zaterdag aan Hans Kraay jr. laten weten. 

Eerder dit jaar stortte een gedeelte van het dak in de thuishaven van AZ in; de formatie uit Alkmaar is momenteel gedwongen om al z'n thuisduels af te werken in het stadion van ADO Den Haag. Onduidelijk is nog wanneer AZ weer kan en mag aantreden in het AFAS Stadion. Eenhoorn en Huiberts hebben in ieder geval de intentie om na de winterstop weer terug te keren, weet Kraay.

"Het dak van de hoofdtribune is perfect, dat is gecheckt", vertelde hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports"Ze overwegen om bij alle andere kanten van het stadion, achter de goals en aan de overkant, het dak te slopen. Dat proberen ze voor elkaar te krijgen met toestemming van de gemeente en bouwkundige mensen."

"Ze willen tijdens de tweede helft van het seizoen dus met één overkapte tribune. Driekwart open, dus. De mensen kunnen dan weer in hun eigen stadion, in hun eigen stad. Ze krijgen allemaal een regenpak en dan is het klaar", aldus Kraay, met een knipoog. "Ik vind het geen gek idee."

In het stadion van ADO won AZ zaterdagavond met 5-1 van Sparta. De formatie van trainer Arne Slot staat na vijf gespeelde duels op tien punten.