Promes: 'Dat wist ik niet, maar daar hebben we niet over in de spelersgroep'

Promes: 'Dat wist ik niet, maar daar hebben we niet over in de spelersgroep'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 10:52di 17-09-2019 om 10:52

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 12:35di 17-09-2019 om 12:35

Als speler van Sevilla zag Quincy Promes vorig seizoen hoe Ajax voetbalharten in heel Europa wist te veroveren. Ondertussen keerde Promes terug naar Nederland en is hij vastbesloten het succes van vorig seizoen te herhalen, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Dinsdagavond speelt Ajax in eigen huis tegen Lille.

"Iedereen in Sevilla sprak over Ajax. De manier waarop Ajax speelde dwong dat af. Als je Real Madrid en Juventus eruit knikkert en zo goed speelt in de halve finale tegen Tottenham Hotspur, dan is dat echt heel goed. Ajax telt Europees weer mee", spreekt Promes. De buitenspeler droomt van nieuwe Europese successen met de Amsterdammers. "Ik geloof er wel in, omdat we nu weer een goed team hebben waar opnieuw rekening mee moet worden gehouden."

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Het gesprek met VI gaat wat dieper in op de Ajax-poule. Zo wordt er gesproken over de vertrokken bepalende spelers bij Lille, het Chelsea zonder Hazard en de onrust bij Valencia. Promes relativeert: "Dat wist ik niet allemaal. Maar daar hebben we het ook niet over in de spelersgroep. Het blijven namelijk grote clubs. Van Lille wist ik niet heel veel, maar als je tweede wordt achter PSG ben je gewoon een goed team. De poule is moeilijk, Valencia, Chelsea en Lille zijn gewoon zware tegenstanders, maar dat zullen zij ook van Ajax vinden."

Ruimte voor ontwikkeling
Promes ziet een stijgende lijn, maar blijft kritisch op het spel van de Amsterdammers. "We zijn nog niet perfect, er is ruimte voor ontwikkeling en in de Eredivisie hebben we moeilijke fases gehad. Dat zal inderdaad snel beter moeten, we moeten in het veld zelf ook zien wat we tactisch moeten doen, want in de Champions League wordt slecht spel echt afgestraft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax winnen?

(7560 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws