De Mos hekelt analistengilde na kritiek op Ajax: 'Hoe krijg je het in je hoofd!?'

De Mos hekelt analistengilde na kritiek op Ajax: 'Hoe krijg je het in je hoofd!?'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 11:25wo 18-09-2019 om 11:25

Verschillende analisten 'maken zichzelf belachelijk' met hun negatieve uitlatingen over het middenveld van Ajax. Dat vindt Aad de Mos. Hij zag dinsdagavond hoe Ajax in eigen huis met 3-0 won van Lille.

De Mos genoot van de ploeg van trainer Erik ten Hag, zegt hij enthousiast in een video op zijn Instagram-account. "Ik wil er nog even op terugkomen. Veel analisten hebben zichzelf in praatprogramma's belachelijk gemaakt", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax, PSV en Vitesse.

"Hoe krijg je het in je hoofd om te zeggen dat Ajax zonder middenveld speelt? Het middenveld is top in balans! Natuurlijk kun je nationaal een keer veranderen, met Donny van de Beek over Careltje Eiting, maar internationaal heb je een fantastisch middenveld."

De Mos wil nóg iets kwijt. "Ziyech kan niet mee in de top van Europa... Slaat natuurlijk nergens op, dan maak je jezelf ook belachelijk. Ziyech is wereldklasse! Hij kan bij elke club in de top mee."

Veronica Inside-analist Johan Derksen uitte dinsdagavond zijn twijfels over Lisandro Martínez en, met name, Edson Álvarez en Quincy Promes. Met die drie op het middenveld won Ajax met overtuigende cijfers van Lille.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws