Fortuna organiseert stiltemoment bij standbeeld voor overleden clubicoon Ricksen

Fortuna organiseert stiltemoment bij standbeeld voor overleden clubicoon Ricksen

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 14:09wo 18-09-2019 om 14:09

Fortuna Sittard houdt woensdagavond om 18.00 uur een stiltemoment ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen. De Limburger, die woensdagochtend overleed aan de gevolgen van spierziekte ALS, speelde tijdens twee periodes zeven seizoenen bij Fortuna.

De club staat stil bij het overlijden van zijn clubicoon door een stiltemoment in acht te nemen. Dit zal om 18.00 uur gebeuren bij het standbeeld van Ricksen, naast het stadion van Fortuna. De club meldt op de eigen website dat er na het moment van stilte de mogelijkheid is om een condoleance-register te tekenen. Dit zal gebeuren in het supportershome van de Limburgers.

Het standbeeld werd in januari 2018 onthuld, in het bijzijn van oud-teamgenoten Mark van Bommel en Kevin Hofland. Daarnaast is de Noord-tribune van het stadion van Fortuna in 2014 omgedoopt tot de Ricksen Side. In 2013 werd bekend dat de twaalfvoudig Oranje-international leed aan de spierziekte ALS. Woensdagmorgen is Ricksen in een hospice in Airdrie nabij Glasgow aan de gevolgen van die ziekte overleden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws