Vermeulen: 'Hij heeft de kans gehad bij Ajax en dat heeft-ie een beetje verknald'

Vermeulen: 'Hij heeft de kans gehad bij Ajax en dat heeft-ie een beetje verknald'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 15:47wo 18-09-2019 om 15:47

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 15:55wo 18-09-2019 om 15:55

Noussair Mazraoui was dinsdagavond onderwerp van gesprek bij Voetbalpraat op FOX Sports. De tafelgasten waren het unaniem eens: Sergiño Dest is de international van Marokko voorbijgestreefd in de Amsterdamse pikorde.

Mark van Rijswijk sneed de kwestie Mazraoui aan en Arno Vermeulen was stellig in zijn analyse. "Zo werkt het in voetbal. De tot voor kort totaal onbekende Dest komt opzetten. Hij heeft de kans op het middenveld gehad en toch ook wel een beetje verknald. Op die rechtsbackpositie ligt hij nu een paar meter achter."

Van Rijswijk concludeert dat Dest optimaal geprofiteerd heeft van de situatie bij Ajax aan het begin van het seizoen. "Het grappige is dat Dest zijn kans eigenlijk gepakt heeft als linksback. Als Tagliafico er vanaf het begin van de voorbereiding bij was geweest, is het maar de vraag hoeveel kansen Dest krijgt. Hij kreeg z’n kans als linksback en deed het daar heel goed."

Los van de opkomst van Dest vindt Vermeulen dat Mazraoui ook de hand in eigen boezem moet steken. "Hij kwam als een komeet. Speelde uitstekend, maakte doelpunten. Die Mazraoui zou nu ook spelen. We zien echter een Mazraoui die wat slordiger is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws