Kwakman en Kraay over Ajax-middenveld: 'Ten Hag wil met Van de Beek én Promes'

Kwakman en Kraay over Ajax-middenveld: 'Ten Hag wil met Van de Beek én Promes'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 23:34wo 18-09-2019 om 23:34

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 00:01do 19-09-2019 om 00:01

Het is een veelbesproken onderwerp tijdens deze Champions League-week: het middenveld van Ajax. Kees Kwakman denkt dat de Amsterdammers nog even vooruit kunnen met Edson Álvarez, Quincy Promes en Lisandro Martínez in de middellinie.

Net als meerdere van zijn collega-analisten keek Kwakman dinsdagavond met speciale aandacht naar het Mexicaans-Argentijnse controleursduo. "Martínez speelde natuurlijk geweldig, Álvarez speelde meer box-to-box. Hij was heel vaak in de zestien, bij die goal van Promes stond hij er ook vlak achter", laat hij weten in Voetbalpraat op FOX Sports. De analist stelt echter dat de onderlinge afstemming tussen de twee nog beter kan. "Dat ontbreekt er nog aan, dat ze 'gestaffeld' staan: als die ene in duel is, dat die andere erachter staat. Je ziet aan beiden nog dat het van nature geen middenvelders zijn."

Kraay vraagt zich af of trainer Erik ten Hag zijn ideale drietal op het middenveld gevonden heeft. "Ik weet ook wel dat Donny van de Beek het heel goed heeft gedaan op nummer 10. Alleen heb ik laatst met Ten Hag gesproken: hij wilde niet zeggen wat zijn drie ideale middenvelders waren, maar hij wilde toch een keer kijken naar van de Beek als rechtercontroleur en Promes op nummer 10. Het is er alleen nog niet van gekomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hebben Edson Álvarez en Lisandro Martínez het niveau voor het Ajax-middenveld?

(2625 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws