'Chaos bij Anderlecht tast gezag Kompany niet aan; Arnesen wel in de problemen'

'Chaos bij Anderlecht tast gezag Kompany niet aan; Arnesen wel in de problemen'

24-09-2019 12:40 Laatste update: 12:42
30

Het rommelt bij Anderlecht, dat na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Club Brugge (2-1) met vijf punten uit acht wedstrijden op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League staat. De bekerwedstrijd van woensdag aanstaande tegen Beerschot Wilrijk wordt cruciaal.

Paars Wit, waar Vincent Kompany lang speler/trainer was en Michel Vlap ook onder contract staat, is niet in goeden doen en volgens Het Nieuwsblad denkt de clubleiding bij een nederlaag tegen Beerschot Wilrijk aan maatregelen. Verrassenderwijs zit Kompany niet op de schopstoel, maar 'stroman' Simon Davies. Kompany zou volgens de Belgische krant 'niet minder dan honderd procent krediet' hebben bij het bestuur van de club uit Brussel.

Simon Davies werd als trainer aangesteld toen bleek dat Kompany niet als speler/trainer kon functioneren, maar het lijkt er nu al op dat Anderlecht genoeg heeft van die constructie. Ook het hoofd van technisch directeur Frank Arnesen zou op een hakblok liggen. Als het bekerduel tegen Beerschot Wilrijk, waar Stijn Vreven (ex-NAC) de scepter zwaait, verloren wordt moeten de twee volgens Het Nieuwsblad vrezen voor hun baan.