Potentiële geldschieter NEC 'grootste oligarch van Duitsland': 'Veel succes'

Potentiële geldschieter NEC 'grootste oligarch van Duitsland': 'Veel succes'

Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019 om 08:35do 26-09-2019 om 08:35

Laatste update: donderdag 26 september 2019 om 11:09do 26-09-2019 om 11:09

NEC zit in de financiële problemen en heeft een externe geldschieter nodig om een gat van 700.000 euro in de begroting te dichten. Een van potentiële geldschieters, de Rus Mikhail Ponomarev (rechts op de foto), komt echter zijn afspraken bij andere clubs niet na. 

Algemeen-directeur Wilco van Schaik van NEC is met meerdere partijen in onderhandeling. Ponomarev zou een van de potentiële geldschieters kunnen zijn. Berichten van de ijshockeyclub Krefeld Pinguine geven echter een verontrustend beeld over de Rus. Ponomarev is grootaandeelhouder bij de ijshockeyclub, maar komt zijn verplichtingen al maanden niet meer na, zo meldt de Westdeutsche Zeitung. Het voortbestaan van de ijshockeyclub uit Krefeld staat daarmee op het spel.

Ponomarev is ook eigenaar van de Duitse voetbalclub KFC Uerdingen, waar voormalig FC Twente-spits Tom Boere nu onder contract staat. Ook daar zou hij er volgens een fan van de club één grote puinhoop van hebben gemaakt. "Het zou het slechtste zijn wat NEC kan overkomen. Met afstand de ergste oligarch van Duitsland", vertelt de fan geciteerd door Omroep Gelderland. "Het kan echt niet wat hij doet in Uerdingen. Hij gooit er trainers zomaar uit, ook als ze goed hebben gepresteerd. Als NEC hem binnenhaalt, veel succes!"

Van Schaik benadrukte al dat er van een overname door de Rus geen sprake is bij NEC. De club zoekt alleen een geldschieter die het gat van 700.000 euro in de begroting kan dichten voor het einde van dit jaar. Het is niet bekend of Ponomarev bereid is te investeren in de club uit Nijmegen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws