Na Berghuis nieuwe ophef over 'aanslag': Het is wel een dikke gele kaart

Na Berghuis nieuwe ophef over 'aanslag': "Het is wel een dikke gele kaart"

28-09-2019 10:59 Laatste update: 11:04
70

ADO Den Haag ging vrijdagavond met 3-0 onderuit bij FC Emmen en had de wedstrijd ook zomaar met tien man kunnen eindigen. Aaron Meijers kreeg na een uur spelen geel van arbiter Erwin Blank, terwijl volgens velen een rode kaart ook niet had misstaan. 

"Het is een harde tackle, dat vooropgesteld", zegt Blank na afloop bij FOX Sports. "Ik zag in de wedstrijd dat in ieder geval met één been de bal werd gespeeld. Ik werd naar de kant gehaald (door de VAR, red.) voor een mogelijke rode kaart-situatie. Ik vind het op zich helemaal niet erg dat hij me hiervoor naar de kant stuurt, maar hij raakt met een been de voet en met het andere been de bal, dus voor mij geen buitensporige inzet."

Na het bekijken van de beelden besloot Blank het bij een gele kaart te houden. "Er was contact met de voet en het is op aardig wat snelheid, dus het is wel een dikke gele kaart", erkent de scheidsrechter van dienst. Op dat moment ging FC Emmen met 1-0 aan de leiding. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-0 voor de Drenthenaren. 

Donderdagavond ontstond er ook al veel ophef over een vermeende rode kaart, bij Feyenoord - AZ. Steven Berghuis kreeg 'slechts' geel nadat hij Teun Koopmeijners behoorlijk te grazen nam

Bekijk hieronder de beelden.