RKC-spelers gaan elkaar te lijf in het veld: 'Doe je niet voor volle tribune'

RKC-spelers gaan elkaar te lijf in het veld: 'Doe je niet voor volle tribune'

29-09-2019 14:50 Laatste update: 15:07
24

Fred Grim spreekt duidelijke taal na het incident tussen RKC Waalwijk-spelers Etiënne Vaessen en Paul Quasten. Het duo kreeg het met elkaar aan de stok nadat Vitesse-aanvaller Oussama Tannane een kans miste. Vaessen vond dat Quasten slecht verdedigde.

Er ontstond een felle woordenwisseling en een opstootje nadat Quasten fel van zich af beet. De spelers van RKC moesten ingrijpen om escalatie te voorkomen. Grim besloot vervolgens om Quasten nog voor de rust naar de kant te halen. De speler zocht woest de catacomben op en gooide zijn RKC-shirt weg.

"We zullen daar nog wel even over moeten praten. Vaessen spoorde Quasten aan om wat scherper te verdedigen. Dan is de reactie van Paul gewoon niet goed, dus wisselde ik hem", zegt Grim tegen FOX Sports.

Grim wisselde niet uit emotie. "Ik heb tot tien geteld toen ik Lars (Nieuwpoort, red.) liet lopen en heb er goed over nagedacht. Zo reageer je gewoon niet. Als je wat te zeggen hebt doe je dat in de kleedkamer, tussen de vier muren, en niet voor een volle tribune."

RKC verloor met 1-2 van Vitesse en staat na acht duels stijf onderaan in de Eredivisie. "Dit is ook trainer/coach zijn. Hoe gaan we hiermee om? We zitten in een dalletje en moeten ervoor zorgen dat we er snel uitkomen."