Oranje-doelwit Dest geeft na Valencia-Ajax verklaring over absentie bij Team USA

Oranje-doelwit Dest geeft na Valencia-Ajax verklaring over absentie bij Team USA

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 00:24do 03-10-2019 om 00:24

Sergiño Dest heeft woensdagavond na Valencia - Ajax (0-3) een verklaring gegeven voor zijn afwezigheid in de selectie van de Verenigde Staten. Omdat het Nederlands elftal aan hem trekt, is de talentvolle vleugelverdediger van Ajax er nog niet uit.

Dest maakte vorige maand zijn officieuze debuut voor Team USA. Als hij in de komende interlandperiode weer minuten zou maken, had het Ajax-talent nooit meer kunnen uitkomen voor Oranje. Dest stelt daarom zijn keuze voorlopig uit. Hij speelt volgende week niet voor de Verenigde Staten en ook niet voor Nederland.

"Ik wil daar liever niet over praten op dit moment", reageert Dest in eerste instantie afwijzend bij FOX Sports. "Ik heb sowieso nog niet gekozen voor één van beide landen. Ik moet gewoon nog wat langer nadenken over beide opties en heb gezegd dat ik er nog niet uit ben. Daardoor heb ik beide landen afgezegd."

Dest moet de knoop nog doorhakken. "Het is een beslissing die ik moet nemen voor m'n hele leven, dus daar wil ik zorgvuldig mee omgaan. Daardoor heb ik het dit keer even laten zitten. Hopelijk ben ik er volgende maand wel uit, maar als ik langer de tijd nodig heb, dan neem ik die ook."

Poll

Voor welk land zie jij Dest kiezen?

(2400 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws