'Niet betaalde' Roda-spits: 'Mijn ouders zeiden: focus je gewoon op het voetbal'

'Niet betaalde' Roda-spits: 'Mijn ouders zeiden: focus je gewoon op het voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 07:58za 05-10-2019 om 07:58

Roda JC-spits Ike Ugbo stond deze week opeens in het middelpunt van de belangstelling: het salaris van de 21-jarige Chelsea-huurling bleek te worden aangewend om andere spelers te betalen. Ugbo bleef echter stoïcijns en tekende vrijdagavond op bezoek bij Telstar voor zijn vijfde goal van het seizoen.

De Engelse jeugdinternational met Nigeriaanse roots wilde zich niet laten afleiden door alle randzaken, liet hij na de 1-2 zege in Velsen-Zuid weten aan FOX Sports. "Wat ik vond van het nieuws? Het had niet echt invloed op mij. Ik moest me richten op deze belangrijke wedstrijd, waarin we drie punten moesten halen. Dus ik vergat de stuff that was going on buiten het veld", liet hij weten met een glimlach.

Ugbo heeft de berichtgeving echter wel degelijk meegekregen. "Ik heb met mijn ouders gesproken. Zij zeiden: focus je gewoon op het voetballen en everything will be sorted." Dat is uiteindelijk gebeurd, mede door ingrijpen van trainer Jean-Paul de Jong. "Ik denk dat er sprake was van miscommunicatie. Het is nu allemaal geregeld. Of ik hier blijf tot het einde van het seizoen? Ja, dat is wel de bedoeling. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen met het team en zelf een zo hoog mogelijk niveau halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Roda JC het einde van het seizoen halen?

Ja, er zal ongetwijfeld iemand opstaan
54%
Nee, een faillissement is onafwendbaar
46%
(4333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws