Garcia de la Vega gefileerd na vertrek: 'Het is zeker een koekenbakker'

Garcia de la Vega gefileerd na vertrek: 'Het is zeker een koekenbakker'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 19:26za 05-10-2019 om 19:26

Laatste update: zaterdag 5 oktober 2019 om 19:30za 05-10-2019 om 19:30

Kees Jansma denkt dat FC Limburg, een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard nog steeds een van de mogelijkheden is voor het in geldnood verkerende Roda. Dat laat hij weten na het vertrek van de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega.

"De man is met een soort wanhoop binnengehaald", begint Jansma tijdens De Eretribune van FOX Sports over de situatie bij Roda. Volgens Marco van Basten was de Mexicaan een koekenbakker. "Het is zeker een koekenbakker. Dit is natuurlijk een ernstige komediant, dat kan je natuurlijk ook diegenen die hem binnen hebben gehaald verwijten", is Jansma het met hem eens. "Ze waren dermate in paniek dat ze iedereen die zei dat 'ie misschien geld wilde geven aan Roda enthousiast hebben binnengehaald."

Jansma haalt ook een eventuele fusie met Fortuna Sittard, hetgeen een aantal jaar geleden ter sprake kwam, naar voren. "Ze hebben pogingen gedaan om te fuseren in 2009 met Fortuna, dat is niet gelukt." Dat idee viel niet in goede aarde bij de aanhang van Roda. "Maar het is toch een overweging (FC Limburg, red.)." Mario Been denkt niet dat een fusie tussen die twee clubs ooit gaat lukken. "Maar dan lees je op sentiment", vervolgt Jansma. "Je bent een club die op de grens van een faillissement balanceert."

Mauricio Garcia de la Vega besloot zaterdag af te zien van de overname van de aandelen van Roda JC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws