Feyenoord heeft 'toptalent': 'Eigenzinnige jongen, met een enorme drive'

Feyenoord heeft 'toptalent': 'Eigenzinnige jongen, met een enorme drive'

Gepubliceerd: zondag 6 oktober 2019 om 10:12zo 06-10-2019 om 10:12

Oranje O17-trainer Peter van der Veen heeft hoge verwachtingen van Naoufal Bannis. De zeventienjarige Feyenoord-spits is volgens hem uit het goede hout gesneden.

"Naoufal is een sterke persoonlijkheid. Hij weet precies wat hij wil en wat hij daarvoor moet doen en laten. Een eigenzinnige jongen, met een enorme drive. Durft naar mij toe te komen als hij er een keer naast staat. Dan wil hij uitleg. Dat tekent hem ook. Een toptalent", oordeelt Van der Veen in gesprek met de NOS.

De bondscoach stelt tegelijkertijd dat Bannis nog niet helemaal klaar is voor het grote werk. "Tegen AZ kreeg Naoufal op de achterlijn een flinke duw van Ron Vlaar. Dan is het echt de man tegen het jongetje. Hij zal het krachthonk in moeten, zonder zijn snelheid te verliezen."

Dat Bannis niet veel speeltijd krijgt bij Feyenoord, ziet Van der Veen niet als groot probleem. "Iedereen snapt wel dat het voor zijn ontwikkeling beter is als hij veel speelt, maar Naoufal traint elke dag met de besten. Daar wordt hij ook beter van. Ik maak mij geen zorgen. Feyenoord vult dat echt wel prima in."

Van der Veen werkt sinds Oranje O15 samen met Bannis. Eerder dit jaar veroverden ze met Oranje O17 de Europese titel en in november staat het WK in Brazilië op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Bannis dit seizoen echt doorbreken bij Feyenoord?

(2451 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws