Koeman verdedigt passeren Weghorst: 'Luuk is daar nog steeds beter in'

Koeman verdedigt passeren Weghorst: 'Luuk is daar nog steeds beter in'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 16:30ma 07-10-2019 om 16:30

Luuk de Jong krijgt nog altijd de voorkeur boven Wout Weghorst van Ronald Koeman. Maandag legt de bondscoach van het Nederlands elftal uit waarom hij heeft gekozen voor de spits van Sevilla. 

Weghorst was afgelopen seizoen productief als spits van Wolfsburg en ook dit seizoen gaat het hem voor de wind. De Jong wacht nog op zijn eerste doelpunt namens Sevilla, terwijl hij tot nu toe telkens in de basis begon. Zondagavond stelde De Jong teleur, toen hij een aantal opgelegde kansen miste en uiteindelijk met 4-0 verloor bij FC Barcelona.

"Ik vond eigenlijk dat zondagavond de eerste wedstrijd was waarin hij kansen kreeg", zegt Koeman over De Jong. "Dat geeft ook aan dat de trainer vertrouwen in hem heeft, anders stel je je spits niet op gedurende zeven competitiewedstrijden. Hij was ongelukkig en had een beetje pech, maar hij had er wel een moeten maken, dat is duidelijk."

Koeman vervolgt: "De vraag is: wat voor plan heb je en wat zie je in een type speler als De Jong of Weghorst? Als je iets moet forceren, dan vind ik nog steeds dat Luuk daar beter in is dan Weghorst. Aan de andere kant moet je je ogen niet sluiten voor hoe iemand het doet bij zijn club. Dat wil niet zeggen dat je dat op hele korte termijn moet doen, maar als dat langer duurt is er altijd de mogelijkheid dat je dat verandert. Anders wordt het beleid hak op de tak en daar ben ik niet zo van."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws