Kieft vindt Ajax Europese top: 'Vorig jaar zeiden we: Bayern is niet op z'n best'

Kieft vindt Ajax Europese top: 'Vorig jaar zeiden we: Bayern is niet op z'n best'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 18:34ma 07-10-2019 om 18:34

Laatste update: maandag 7 oktober 2019 om 19:44ma 07-10-2019 om 19:44

Ajax mag zich inmiddels tot de Europese top rekenen. Dat meent Wim Kieft, die onder de indruk was van het optreden van de ploeg van coach Erik ten Hag tegen Valencia in de Champions League.

"Ik denk wel dat Ajax top is in Europa", zegt de oud-spits tegen Veronica Inside. "Vorig jaar zeiden we ook steeds 'Bayern München is niet op zijn best'. Of 'Juventus is niet het Juventus van de jaren daarvoor'. Nu kun je weer zeggen: Valencia is niet top. Nou, ik vond Valencia bij vlagen heel goed opvangen. Als je ziet hoe Ajax het verlies van De Jong en De Ligt opvangt… Ze spelen gewoon enorm makkelijk."

Kieft stipt slechts één puntje van kritiek aan. "Het middenveld is nog niet helemaal zoals ik het graag zou willen zien. Ik zou ze iets meer naar voren willen zien, want je zag toch dat het in twee helften uit elkaar valt. In de omschakeling is Ajax daardoor heel kwetsbaar. Het ene gedeelte loopt naar achteren en het andere gedeelte wil druk naar voren geven."

Tot slot prijst de oud-spits de inbreng van Daley Blind bij Ajax. "Blind is voetballend geweldig en heeft inzicht. Je hebt van die periodes als voetballer dat je in een enorme flow zit en dat je zo'n rust hebt. Hij zit echt in zo'n fase, hij speelt echt weergaloos goed momenteel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe ver komt Ajax in de Champions League?

(11849 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws