Perez pleit voor 'verhuizing' Memphis: 'Was bijna om het even wie op rechts stond'

Perez pleit voor 'verhuizing' Memphis: 'Was bijna om het even wie op rechts stond'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 10:19di 08-10-2019 om 10:19

Memphis Depay is uitgegroeid tot de vaste spits van het Nederlands elftal, maar kan volgens Kenneth Perez beter naar één van de twee flanken verhuizen. Volgens de Deense FOX Sports-analist zou bondscoach Ronald Koeman hiermee ruimte in de spits creëren voor Donyell Malen.

Bovendien zou Memphis volgens Perez voor een oplossing kunnen zorgen op de minst bezette posities: de zijkanten. Tegen Estland stond Ryan Babel op links en Malen op rechts, tegen Duitsland schoof Denzel Dumfries door. "Babel deed het wel goed, maar op die andere zijkant is het bijna om het even wie je opstelt. En Memphis is natuurlijk een kwaliteitsspeler", oordeelt Perez in Voetbalpraat. "Dat zou betekenen dat je kwaliteit in de spits krijgt met Malen én kwaliteit aan de zijkant met Memphis. Dat is plus-plus."

De Deen vindt het dan ook niet wenselijk dat Memphis en Malen met elkaar strijden om een plekje in de punt van de aanval. "Memphis is 25 jaar. Moet je dan zeggen: hij moet de komende vijf, zes jaar in de spits staan? Dan kun je Malen al die tijd niet gebruiken." De vorm van de dag moet bovendien bepalend zijn voor een plek in de basis bij Oranje, vindt Perez. "Nou, Malen is in bloedvorm. Memphis speelt bij zijn club heel anders dan in Oranje."

Oranje komt donderdagavond weer in actie: in Rotterdam wordt er om 20.45 uur afgetrapt tegen Noord-Ierland. De volgende halte op weg naar het EK van 2020 ligt in Minsk: Nederland begint zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd aan de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland.

Poll

Wie zie jij het liefst in de spits bij Oranje?

(1072 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws