De Mos pleit vanuit zijn achtertuin voor De Roon: Dat zien weinig mensen

De Mos pleit vanuit zijn achtertuin voor De Roon: "Dat zien weinig mensen"

Gepubliceerd: donderdag 10 oktober 2019 om 16:20do 10-10-2019 om 16:20

Bondscoach Ronald Koeman kan donderdagavond tegen Noord-Ierland beter kiezen voor Marten de Roon dan voor Donny van de Beek, vindt Aad de Mos. De 72-jarige analist adviseert Koeman om 'alles bij het oude te houden'.

De Mos nam donderdag in zijn eigen achtertuin een Instagram-video op, waarin hij vooruitblikt op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Noord-Ieren. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en KV Mechelen stelt dat De Roon de ideale derde middenvelder is naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. "Ik zou De Roon altijd laten spelen, met het oog de counters", aldus De Mos. "Hij zit er altijd met een voetje tussen – dat zien weinig mensen – waardoor we met een nieuwe aanval kunnen beginnen."

Meer wijzigingen vindt De Mos niet nodig. "Als je nu gaat veranderen en het loopt niet, dan ben je twee spelers kwijt", oordeelt de analist, die alle vertrouwen heeft in Koeman. "Hij ziet dat er wat gemakzucht in de selectie sluipt. Je moet toch waken voor te veel euforie."

Oranje trapt donderdag om 20.45 uur af in De Kuip. Tegenstander Noord-Ierland heeft drie punten meer, maar heeft ook één wedstrijd tegoed.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@onsoranje

Een bericht gedeeld door Aad De Mos (@aad300) op

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Wat wordt Nederland - Noord-Ierland?

(15776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws