'Van Basten verademing, Derksen en Van der Gijp hebben geen verstand van voetbal'

'Van Basten verademing, Derksen en Van der Gijp hebben geen verstand van voetbal'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 14:36ma 07-10-2019 om 14:36

Aad de Mos is zeer te spreken over de analist Marco van Basten. De voormalig trainer van Ajax en PSV vindt de oud-bondscoach van Oranje inhoudelijk sterk, in tegenstelling tot analisten en columnisten als Johan Derksen en Hugo Borst.

"San Marco is een verademing. Dat is geweldig. Ik kan me voorstellen dat mensen het niet zo zien, maar Marco is natuurlijk een pareltje onder de analisten", stelt De Mos in gesprek met Veronica. Dat Van Basten niet 'attractief' is, zoals René van der Gijp en Johan Derksen, wuift hij weg. "Die hebben geen verstand van voetbal. Ze weten wel veel over voetbal, over mensen en trainers. Dat is een groot verschil natuurlijk."

De Mos laat zich opnieuw kritisch uit over columnisten als Hugo Borst. De twee liggen met elkaar overhoop. "Daar ben ik echt klaar mee. Ze zijn heel kritisch over Ruud Gullit, Louis van Gaal en mij. Maar als ze zelf een keer een 'kolommetje' krijgen, dan zijn ze beledigd. En ik vind dat Hugo Borst te ver gaat met mensen."

De Mos heeft wel een dikke huid gekregen, stelt hij. "Als je met je kop op televisie komt of je bent een toptrainer, je werkt bij Ajax of PSV, dan krijg je hele emmers over je heen. Dat is normaal, dat hoort bij het vak."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Wat vind jij van de analist Van Basten?

(2503 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws