'Romantische' Van der Vaart: 'Misschien word ik wel een heel slechte trainer'

'Romantische' Van der Vaart: 'Misschien word ik wel een heel slechte trainer'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 07:48zo 13-10-2019 om 07:48

Rafael van der Vaart overweegt in de toekomst een loopbaan als trainer te beginnen. De 109-voudig international van het Nederlands elftal vraagt zich tegelijkertijd af of hij het vak wel in de vingers heeft.

"Een goede trainer is een trainer die je opstelt. Zo denkt een speler", zegt Van der Vaart tegen de Volkskrant. "Als de mogelijkheid zich voordoet wil ik mijn trainersdiploma's gaan halen, maar ik moet ook eerlijk zijn. Als ik dat doe, dan wil ik er honderd procent voor gaan. En momenteel ben ik met zoveel andere leuke dingen bezig, dat het trainerschap daar nog niet in past."

"Kijk, mijn vader kan wel zeggen dat ik het in me heb om een trainer te worden met een eigen signatuur, maar misschien word ik op mijn eigen manier wel een hele slechte trainer", vervolgt de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Ik ben niet zo van de balans in het elftal en compact voetballen, ik wil gewoon naar voren."

"Winnen gaat maar op één manier, dat is aanvallen", aldus de voormalige middenvelder, die beseft dat hij als trainer ook zakelijker naar het spel zal moeten kijken. "Nu kan ik gelukkig nog heerlijk romantisch met voetbal bezig zijn."

In Hamburg staat zondag de afscheidswedstrijd van Van der Vaart op het programma. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws