'Dat was nog in de A1 van Ajax, daarna heb ik niet meer in de spits gestaan'

'Dat was nog in de A1 van Ajax, daarna heb ik niet meer in de spits gestaan'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 09:27zo 13-10-2019 om 09:27

Laatste update: zondag 13 oktober 2019 om 09:44zo 13-10-2019 om 09:44

Danzell Gravenberch draagt dit seizoen rugnummer 3 bij TOP Oss, maar vond zichzelf zaterdag tegen Telstar opeens terug in de spitspositie. Een vreemde gewaarwording voor het voormalige Ajax-talent, die na zijn doorbraak als prof juist centrale verdediger was geworden.

Bij NEC, Universitatea Cluj, Reading en KSV Roeselare had Gravenberch nooit als spits gespeeld. "Ik denk dat ik nog in de A1 van Ajax speelde, daarna heb ik niet meer als basisspeler in de spits gestaan", lacht hij na afloop van TOP Oss-Telstar in gesprek met FOX Sports.

TOP Oss-trainer Klaas Wels besloot na de 4-0 nederlaag tegen rivaal FC Den Bosch om zijn opstelling op de schop te gooien en Gravenberch was één van de spelers die daarvan profiteerde. "De trainer wilde wat extra power voorin. Toen hebben we daarover gecommuniceerd, of ik dat aan wilde gaan. Ik ben een 'gierige' voetballer, dus ik ga alles aan", knipoogde de gelegenheidsspits, die tevreden terugkijkt op zijn optreden. "Het enige wat ontbrak, was een goaltje. Maar ik ben sinds mijn derde spits geweest, dus dit verleer je niet zomaar."

Gravenberch moest na 67 minuten gewisseld worden, maar wel werd uitgeroepen tot man of the match. TOP Oss gaf tot twee keer toe een voorsprong weg en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws