Duitsland loopt ondanks vroege rode kaart uit naar een simpele zege tegen Estland

13-10-2019 22:35 Laatste update: 22:40
30

Duitsland heeft ondanks een vroege rode kaart voor Emre Can goede zaken gedaan in de strijd om EK-kwalificatie. Op bezoek bij Estland werd het 0-3 voor Die Mannschaft staat de ploeg van Joachim Löw net als Oranje op vijftien punten in Groep C.

Even leek het mis te gaan voor Duitsland, toen Emre Can al in de veertiende minuut een rode kaart pakte. Hij liet een bal te ver voor zich uit rollen en probeerde dat recht te zetten met een tackle. Hij was echter net te laat en haalde de doorgebroken Frank Liivak neer. Scheidsrechter Georgi Kabakov toonde geen ontzag en stuurde Can met rood van het veld.

Toch leken de Duitsers geen moment onder de indruk van de tegenstander. Het bleef bij 0-0 tot aan de rust, maar vlak na de pauze zette Ilkay Gündogan de ploeg van Löw op voorsprong. Hiermee was het verweer van Estland ook meteen gebroken. Ongeveer zes minuten later was het diezelfde Gündogan die de bal via Estland-verdediger Karol Mets achter keeper Sergei Lepmets schoot.

Met het eindsignaal in zicht maakte invaller Timo Werner er zelfs nog 0-3 van voor Duitsland. Met een goede loopactie kwam hij vrij in het strafschopgebied van de tegenstander en hij passeerde Lepmets om de bal vervolgens in het doel te schieten.

Hiermee komt Duitsland, net als Nederland, op vijftien punten na zes wedstrijden en dat betekent dat de ploeg van Löw goede zaken doet in de strijd om EK-kwalificatie.