Erdogan steunt militair saluut Turkse spelers: 'Niets negatiefs over te zeggen'

Erdogan steunt militair saluut Turkse spelers: 'Niets negatiefs over te zeggen'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 17:19wo 16-10-2019 om 17:19

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 18:17wo 16-10-2019 om 18:17

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan ziet het militaire saluut van de spelers van het Turkse elftal als iets 'vanzelfsprekends' en steunt de spelers dan ook in hun acties.

De UEFA is onderzoeken gestart naar de gebaren van de Turkse spelers na doelpunten in de EK-kwalificatiereeks, maar Erdogan gelooft niet dat de Europese voetbalbond over kan gaan op grote straffen. "Ze kunnen hooguit een waarschuwing geven", zegt de premier in een verklaring aan het Turkse persbureau DHA. Volgens de reglementen van de UEFA mogen er geen politieke statements duidelijk worden gemaakt tijdens wedstrijden.

Erdogan steunt de actie van de Turkse spelers volledig. "Ik heb wel enigszins verstand van voetbal en dit hebben ze simpelweg nog nooit eerder gezien. Ons team heeft een nationale visie en deelde deze visie met de toeschouwers." Het saluut van de internationals kan worden gezien als steun voor het militaire optreden van Turkije op de Koerden in Syrië. "Over ons team, dat het al zover heeft gebracht, valt niets negatiefs te zeggen."

Turkije doet het naar behoren in de strijd om een EK-ticket. In Groep H staat het team met negentien punten uit acht duels eerste. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Süper Lig Turkije

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws