De Boer begint weer opnieuw na 44 wedstrijden: Dat is een raar gevoel

De Boer begint weer opnieuw na 44 wedstrijden: "Dat is een raar gevoel"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 10:58vr 18-10-2019 om 10:58

Frank de Boer heeft 44 officiële wedstrijden als trainer van Atlanta United achter de rug, maar begint komend weekend in feite helemaal opnieuw. De regerend Major League Soccer-kampioen start zaterdagavond met de play-offs om de landstitel, waarin het elke wedstrijd erop of eronder is.

Als Atlanta thuis verliest van New England Revolution, is het meteen einde verhaal voor De Boer en de zijnen. "Dan is het over en sluiten en hebben we vakantie. Dat is een raar gevoel", vertelt hij aan FOX Sports Vandaag. "Ik heb alleen gespeeld en gemanaged in competities waar de beste bovenaan staat na 34 of 38 wedstrijden. Nu ga je de play-offs in en kan het zomaar over zijn na één wedstrijd."

Atlanta speelde tijdens de laatste competitiewedstrijd ook al tegen New England Revolution. Tussendoor was de interlandbreak, waarin De Boer vervelend nieuws te horen kreeg. "Eén van mijn key players, Miles Robinson, had een extra training gedaan en daarin heeft hij een spierblessure in zijn hamstring opgelopen. Die is er zeker niet bij in de eerste wedstrijd. Een grote tegenslag voor ons."

Vedette Josef Martínez heeft voorlopig bedankt voor de nationale ploeg van Venezuela en heeft in alle rust toe kunnen werken naar de play-offs, tot opluchting van De Boer. "Hij scoort altijd op de belangrijkste momenten. Eén kleine kans en je weet dat het raak kan zijn, dat is altijd lekker voor een team."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Frank de Boer Atlanta United naar weer een landstitel leiden?

(864 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws