Van Basten geselt aankoopbeleid Ajax: 'Vind ik ook niet erg succesvol'

Van Basten geselt aankoopbeleid Ajax: 'Vind ik ook niet erg succesvol'

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 21:54za 19-10-2019 om 21:54

Marco van Basten is niet onder de indruk van het aankoopbeleid van Ajax. De meeste spelers die eindverantwoordelijke Marc Overmars afgelopen zomer naar Amsterdam haalde, hebben geen basisplaats of voldoen in de ogen van San Marco niet.

"Ik blijf zeggen dat Ajax verdedigend heel kwetsbaar is. Het klopt gewoon niet, zoveel mensen staan vrij", oordeelt Van Basten na RKC Waalwijk - Ajax (1-2) bij FOX Sports. "Wat ook vreemd is: Ajax heeft Edson Álvarez en Lisandro Martínez voor de verdediging gekocht, die staan allebei op het middenveld. Ook Razvan Marin hebben ze gekocht, die speelt helemaal niet. Dus het aankoopbeleid tot nu toe vind ik ook niet erg succesvol."

Het vertrek van Matthijs de Ligt is voelbaar bij Ajax, meent de analist. "Je wist dat De Ligt wegging, dan moet daar uiteindelijk wel een goede voor terugkomen. Dat is eigenlijk opgelost met eigen materiaal. Dat is denk ik nog steeds niet sterk genoeg", zegt Van Basten, die doelt op Joël Veltman. "Ik vind hem niet zo'n goede verdediger. Centraal blijft-ie overeind, maar aan de zijkant vind ik hem heel pover. Voetballend, maar ook tactisch vind ik hem niet indrukwekkend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws