Barça-clausule Koeman 'niet zo gek': 'Advocaat had hele rij clubs in contract'

Barça-clausule Koeman 'niet zo gek': 'Advocaat had hele rij clubs in contract'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 07:49di 22-10-2019 om 07:49

De onthulling van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma dat bondscoach Ronald Koeman onder bepaalde voorwaarden naar FC Barcelona mag vertrekken, houdt de gemoederen bezig. In Sportforum vragen ze zich af Koeman heel blij is met de actie.

"Wie heeft er belang bij dat dit nu naar buiten komt? Het lijkt wel op lekken", vertelt Algemeen Dagblad-journalist Daan Hakkenberg. Trouw-verslaggever Henk Hoijtink betwijfelt dat. "Dat denk ik niet. Ik schat het in als een onhandigheidje van iemand met wat minder media-ervaring. Maar zo gek is het toch ook weer niet? Zo'n clausule is heel normaal in het voetbal."

"Ik vind het juist wel mooi dat die clausule voor specifiek één club geldt, omdat dat nu eenmaal zijn droombaan is. Dick Advocaat had een hele rij clubs in zijn contract opgenomen", vervolgt Hoijtink. Kees Kwakman denkt dat Koeman niet vrolijk is geworden van de uitspraken van Hoogma. "Het staat nu in alle Spaanse kranten. Daar moet hij dan weer op reageren."

Kwakman is bovendien benieuwd of de 'Barcelona-clausule' voor de hele contractperiode geldt. Koeman ligt tot medio 2022 vast bij de KNVB. "Wat nou als Valverde (trainer van Barcelona, red.) er in januari uitvliegt? Kan het dan ook? Dat zou voor ons niet zo handig zijn. Maar misschien heeft Koeman het nu wel zo naar zijn zin bij Oranje dat hij niet meer tussentijds weg wil."

Poll

Koeman naar FC Barcelona?

(730 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws