'Naast Neymar overweegt ook Mbappé vertrek: Real Madrid op het vinkentouw'

'Naast Neymar overweegt ook Mbappé vertrek: Real Madrid op het vinkentouw'

26-10-2019 11:06
16

Paris Saint-Germain moet niet het vertrek van één, maar twee sterren vrezen. Zowel Neymar als Kylian Mbappé twijfelt sterk aan zijn toekomst in het Parc des Princes. De twee zouden al in de zomer van 2020 kunnen vertrekken.

Dat bommetje dropt Le Parisien. Beide aanvallers liggen tot medio 2022 vast bij de Franse grootmacht, maar contractverlengingen zijn op dit moment ver weg. Neymar wilde afgelopen zomer al vertrekken. De Braziliaan had zijn zinnen gezet op een terugkeer naar FC Barcelona, maar een transfer kwam niet van de grond. Sindsdien is de relatie ernstig bekoeld, hoewel beide partijen hun best doen om te verzekeren dat alles koek en ei is.

PSG hecht zelf ook minder waarde aan Neymar nu Mbappé zich steeds meer ontpopt tot de grote man. Ook de Franse wereldkampioen overweegt desondanks een vertrek. Hij kan niet goed overweg met trainer Thomas Tuchel. Zijn uitspraken na het Champions League-duel met Club Brugge werkten als olie op het vuur. Mbappé maakte als invaller een hattrick en verklaarde dat hij wilde laten zien 'hoe lastig het is voor PSG om zonder hem te spelen'.

Mbappé is op zijn beurt ontevreden met het feit dat Tuchel nog altijd van mening is dat Neymar de absolute ster van de ploeg is, zo claimt de Franse krant. Die onvrede uitte de pijlsnelle aanvaller al in mei, toen hij openlijk speculeerde over een vertrek.

Le Parisien voorspelt dat komende zomer cruciaal wordt. Als de relatie tussen Mbappé en Tuchel niet verbetert, dan is een transfer zeer wel mogelijk. Real Madrid volgt de ontwikkelingen op de voet.