Feyenoord-bus 'bekogeld', Berghuis spreekt fans toe: Ik ben voor jullie gebleven

Feyenoord-bus 'bekogeld', Berghuis spreekt fans toe: "Ik ben voor jullie gebleven"

27-10-2019 21:23 Laatste update: 21:25
256

Boze Feyenoord-fans hebben zondagavond tekst en uitleg geëist van de spelers na de ontluisterende 4-0 nederlaag tegen Ajax. Nadat de spelersbus bij aankomst in Rotterdam bekogeld werd, stapten Steven Berghuis, Leroy Fer en Rick Karsdorp uit om de dialoog aan te gaan.

Voordat de bus gearriveerd was, verzamelde een groot aantal supporters zich al bij trainingscomplex 1908, waar een 'grimmige sfeer' heerste. Volgens het Algemeen Dagblad gooiden sommigen vuurwerk en glas naar de bus. Op social media circuleren beelden waarop te zien is dat er inderdaad fakkels af werden gestoken bij de aankomst van de bus.

Berghuis sprak vervolgens de toegestroomde supporters toe, meldt RTV Rijnmond. "Ik ben voor jullie gebleven", doelde hij op zijn contractverlenging – ondanks belangstelling van PSV – van afgelopen zomer. "Lerra (Fer, red.) is uit Engeland gekomen. Net alsof wij expres verliezen", wordt de linkspoot geciteerd. Karsdorp ging ondertussen het gesprek met één van de aanwezige fans aan. Enkele supporters schreeuwden om het vertrek van trainer Jaap Stam, die zich echter niet bij de uitgang van de bus meldde.