'Explosieve' Bazoer moet excuses maken: 'Stappen zetten, anders geen plek bij ons'

'Explosieve' Bazoer moet excuses maken: 'Stappen zetten, anders geen plek bij ons'

28-10-2019 09:33
32

De deur staat nog altijd open voor Riechedly Bazoer bij Vitesse, maar de selectie van de Arnhemmers eist wel een keihard excuus. De 23-jarige middenvelder heeft het vertrouwen van zijn teamgenoten en trainer Leonid Slutsky beschadigd, schrijft de Gelderlander.

"De spelers en Bazoer moeten samen verder kunnen", reageert de Rus in de regionale krant. "Dat is een randvoorwaarde voor een rentree. Het initiatief daarvoor ligt volledig bij het kamp-Bazoer." De voorbije dagen voerde technisch directeur Mohammed Allach overleg met het management van de zesvoudig Oranje-international, die geschorst is maar vooralsnog in alle talen zwijgt.

"Als groep willen we de kwestie uit de wereld helpen", zegt Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen. "Van onze kant is er geen rancune. Riechedly kan voor Vitesse van grote waarde zijn. Maar normen en waarden gelden voor iedereen. Voor een terugkeer moet Bazoer de nodige stappen zetten." De aanvaller hoopt dat de middenvelder hulp zoekt. "Hij zal zijn schuldgevoel en schaamte opzij moeten zetten."

De Gelderlander schrijft dat Bazoer een 'explosief karakter' heeft en dat hij ook bij zijn vorige clubs PSV, Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht conflicten had. "Deze kwestie schaadt de carrière van Riechedly", weet Remko Pasveer. "En hij kan zó veel. De knop moet om. Riechedly staat op een kruispunt van wegen. Hij hoort bij ons. Maar wil hij mee, dan moet hij ook stappen zetten naar de groep. Anders is er geen plek voor hem."