De Boer over 'recidivist' Bazoer: 'Geen nederlaag om met een psycholoog te praten'

De Boer over 'recidivist' Bazoer: 'Geen nederlaag om met een psycholoog te praten'

27-10-2019 10:56 Laatste update: 11:05
45

Riechedly Bazoer kan het beste een psycholoog in de arm nemen, denkt Ronald de Boer. De FOX Sports-analist werkte als jeugdtrainer bij Ajax samen met de huidige Vitesse-middenvelder, die zich deze week misdroeg op de training.

Bazoer kreeg het aan de stok met ploeggenoot Jay-Roy Grot en trainer Leonid Slutsky en is voorlopig disciplinair gestraft. "Het is een recidivist hè?", stelt De Boer in Goedemorgen Eredivisie. "Bij PSV had hij al problemen in de jeugd. Daarna ging hij naar Ajax en had hij ook dat soort momenten. Geweldige speler, maar er gaat wel eens een draadje los en dan gaat het alle kanten op in zijn hoofd. Ik hoop dat hij met een psycholoog gaat praten, want het komt ergens vandaan."

Wedden

Meer odds

De Boer hoopt dan ook dat de zesvoudig Oranje-international ooit het licht ziet. "Hij is net 23 jaar en hij heeft zijn hele leven nog voor zich. Het is helemaal geen nederlaag om met een psycholoog te praten, maar veel mensen zien dat wel zo. Ik mankeer toch helemaal niets? Maar als je alles op een rij zet, mankeert hij wel wat, misschien door dingen die vroeger zijn gebeurd. Ik hoop dat hij dat inziet."