Update: Ook AD heeft Advocaat-nieuws: 'Negatieve sentiment verdwenen in De Kuip'

Update: Ook AD heeft Advocaat-nieuws: 'Negatieve sentiment verdwenen in De Kuip'

28-10-2019 18:22 Laatste update: 20:47
154

Jaap Stam is al na vier maanden vertrokken als trainer van Feyenoord. De grote vraag is wie hem moet opvolgen in Rotterdam-Zuid. Volgens Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam lijkt Dick Advocaat de topkandidaat.

"Stam was natuurlijk al tweede keus. Dick Advocaat zou het gaan doen. Daar hadden ze een gesprek mee gevoerd, maar toen dat uitlekte stond iedereen op z'n achterste benen: wat moest die oude Dick nu in De Kuip gaan doen", steekt de clubwatcher van wal. "Advocaat besloot om het niet te doen. Achteraf is dat misschien wel een heel wijs besluit geweest. Zo kwamen ze bij Stam terecht."

"Maar nu het mis is gegaan is Advocaat ineens geen groot probleem meer voor veel mensen binnen Feyenoord", vervolgt Krabbendam, die denkt dat De Kleine Generaal nu wel bereid is om in te stappen bij Feyenoord. "Dat zal hij wel gaan doen." Dirk Kuyt is volgens Krabbendam geen goede optie. "Iedereen heeft het wel over Kuyt, maar moet je er iemand voorzetten die nog véél minder ervaring heeft dan Jaap Stam? Wat Feyenoord nu nodig heeft is een puinruimer, iemand die met harde hand die selectie naar zijn hand zet. En iemand die respect en ontzag afdwingt. Dat kun je aan Advocaat wel overlaten."

Mocht Advocaat instappen, dan wacht hem de zware klus om nog iets van het seizoen te maken. "Hij zal de man zijn die dat moet gaan doen, want ken jij nog andere kandidaten? Advocaat kent de club, heeft de club al geholpen als adviseur én is vrij. Die staat te trappelen, daar kun je wel van uitgaan."

De voormalig bondscoach van Oranje zou voor de korte termijn worden aangesteld. De beoogde technisch directeur Frank Arnesen moet de zoektocht naar een nieuwe trainer gaan leiden, stelt Krabbendam.

Update: Ook het Algemeen Dagblad stelt dat Dick Advocaat een serieuze kandidaat-opvolger van Stam is. De Kleine Generaal zal het seizoen als interim-trainer af moeten maken, waarna Feyenoord voor volgend seizoen een permanente opvolger aan wil stellen. 'In de Kuip denken ze dat hij met zijn aanstekelijke enthousiasme iets los kan maken in Rotterdam', aldus het AD. 'Het negatieve sentiment rond hem is inmiddels grotendeels verdwenen.'