Update: Emery kiest nieuwe captain na uitbarsting Xhaka: 'Hij accepteerde het'

Update: Emery kiest nieuwe captain na uitbarsting Xhaka: 'Hij accepteerde het'

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019 om 16:58di 29-10-2019 om 16:58

Laatste update: dinsdag 5 november 2019 om 20:50di 05-11-2019 om 20:50

Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka zal voorlopig een pas op de plaats maken in Noord-Londen. Na de gebeurtenissen tijdens het thuisduel met Crystal Palace van zondagmiddag heeft Arsenal-manager Unai Emery besloten om hem niet in de selectie voor het League Cup-duel met Liverpool van woensdagavond op te nemen.

Nadat Xhaka zondag werd gewisseld door Emery, werd hij beschimpt door een deel van het publiek. Hierop zocht de Zwitser de confrontatie met de bewuste fans, trok hij zijn Arsenal-shirt uit en stormde hij de catacomben van het Emirates Stadium in. Emery heeft hierover gesproken met Xhaka, liet hij dinsdag weten tijdens een persconferentie. "Dit is niet makkelijk voor hem en voor het team. Hij liet een goede indruk achter tijdens de training, zijn inzet was zoals altijd voorbeeldig. Maar hij zit erg met de situatie in zijn maag."

De 27-jarige Zwitsers zal woensdag dan ook niet meedoen tegen Liverpool. Of hij zijn aanvoerdersband mag behouden, durfde Emery nog niet te zeggen. "Dat gaan we stapje voor stapje bekijken. We moeten er eerst voor zorgen dat hij hier als mens bovenop komt. Granit heeft wel alle eigenschappen om een goede aanvoerder te zijn: hij wordt gerespecteerd in de kleedkamer en heeft bij de nationale ploeg al volop ervaring opgedaan als aanvoerder."

Update: Xhaka is niet langer de aanvoerder van Arsenal: Pierre-Emerick Aubameyang neemt de aanvoerdersband over, heeft manager Unai Emery dinsdag bevestigd. "Hij heeft mijn beslissing geaccepteerd. Nu moeten we weer verder", liet hij weten tijdens een persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães van woensdagavond. Xhaka zal ook niet tot de selectie voor het uitduel in Portugal behoren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws