Van Hooijdonk: 'Door iedereen afgeserveerd, ze staan nu gewoon weer in de basis'

Van Hooijdonk: 'Door iedereen afgeserveerd, ze staan nu gewoon weer in de basis'

04-11-2019 15:14
34

Pierre van Hooijdonk vindt het gek dat Jan-Arie van der Heijden nu ineens weer in de basis staat bij Feyenoord. Onder Jaap Stam verdween de verdediger volledig van het toneel, maar Dick Advocaat pakt het kort na zijn aanstelling anders aan en stelt hem juist weer op.

"We moeten niet vergeten dat hij aan het begin van het seizoen wedstrijden heeft gespeeld waarin hij niet goed was. Iedereen vond dat daar gewisseld moest worden", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "De hand van Advocaat was nog zichtbaarder geweest als ook Botteghin had gespeeld (tegen VVV, red.), want die zou echt wel spelen met Van der Heijden. Dat vind ik wel een dingetje. Twee mensen die door iedereen afgeserveerd waren en vervangen moesten worden staan nu gewoon weer in de basis."

Wedden

Meer odds

Van der Heijden zorgde na afloop van het duel met VVV voor verbazing door te suggeren dat Stam niet alles zelf bepaalde bij Feyenoord. "Het zou fijner zijn als hij dat duidelijker had gezegd, dan hadden we niet hoeven te gissen", zegt NOS-commentator Arno Vermeulen. "Hij suggereerde dat anderen bepaalden wie er zouden spelen."

"Tja, ik vind het lastig. Dan zou je kunnen bedenken dat er iemand baat bij heeft dat de aankopen spelen (Ié, Senesi, red.), daar zou Van der Heijden het slachtoffer van kunnen zijn. Hij zegt dat iemand druk uitoefende omdat bijvoorbeeld Ié zou moeten spelen. Dat zou een heel slechte zaak zijn. Ik kan het me niet voorstellen, want dan maak je je als trainer ongelooflijk kwetsbaar en ben je al heel snel ongeloofwaardig. Ik vind het niet sterk dat hij het heeft gezegd."

Zeljko Petrovic deelt de mening van Vermeulen. "Ik heb met Jaap Stam gespeeld bij PSV. Het is een eerlijke jongen. Ik geloof niet dat iemand zegt wie er wel en niet moeten spelen. Hij zei dat hij het gevoel had. Dat is hetzelfde als een journalist die zegt dat hij iets uit betrouwbare bron vernomen heeft. Iedereen kan dat zeggen. Het is zijn gevoel, maar dat hoeft niet de waarheid te zijn."