'Van Bommel 'te jong' voor Bayern-functie'; Ten Hag maakt seizoen af bij Ajax

'Van Bommel 'te jong' voor Bayern-functie'; Ten Hag maakt seizoen af bij Ajax

05-11-2019 07:16 Laatste update: 07:20
39

Een vertrek van Erik ten Hag naar Bayern München lijkt uitgesloten nu de trainer dinsdagavond aangaf zijn volle focus bij Ajax te houden. Ook Mark van Bommel stond op de lijstjes in Duitsland, maar ook hij lijkt niet in aanmerking te komen voor de baan. 

Van Bommel wordt door de leiding van Bayern München namelijk gezien als te jong, zo melden verschillende bronnen rondom de club volgens het Algemeen Dagblad. De bestuursleden van Bayern zouden wel geïnteresseerd zijn in Van Bommel, de voormalig aanvoerder van de club, maar hebben toch liever een meer ervaren manager voor de groep hebben staan.

Erik ten Hag gaf op de persconferentie van Ajax al aan dat zijn volle focus bij Ajax ligt, dus een overstap lijkt voor hem ook niet aan de orde. Een van de belangrijkste kandidaten is Ralf Rangnick, het hoofd van de sport- en voetbalontwikkelingstak van Red Bull. Hij was vorig seizoen nog coach van RB Leipzig. 

Ook Massimiliano Allegri wordt aan de Duitse grootmacht gelinkt, maar de Italiaan spreekt echter geen Duits, iets dat door de Bayern-leiding als een minpunt wordt gezien. De namen van José Mourinho en Arsène Wenger zingen ook rond in München.