Ten Hag en vijf anderen: de kandidaat-opvolgers van Kovac bij Bayern München

Ten Hag en vijf anderen: de kandidaat-opvolgers van Kovac bij Bayern München

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 16:00ma 04-11-2019 om 16:00

Laatste update: maandag 4 november 2019 om 16:16ma 04-11-2019 om 16:16

Na het ontslag van Niko Kovac rijst de vraag wie de nieuwe trainer van Bayern München moet worden. Vele scenario's zijn mogelijk, maar welke kandidaten maken de meeste kans in de Allianz Arena? Erik ten Hag is één van de namen.

Kovac leidde Bayern vorig seizoen naar de landstitel en DFB Pokal, maar was nooit onomstreden. De grootste Bayern-nederlaag sinds 2009 (5-1 tegen Eintracht Frankfurt) was uiteindelijk de druppel. Assistent-trainer Hansi Flick neemt deze week de honneurs waar tegen Olympiakos en Borussia Dortmund, maar wie wordt de échte opvolger van Kovac?

Erik ten Hag (Ajax)
Eén van de grote favorieten voor de vacature is Ten Hag. De 49-jarige trainer van Ajax is geen onbekende aan de Säbener Strasse: tussen 2013 en 2015 werkte hij met het tweede team van Bayern. De Duitse recordkampioen weet echter dat de komst van Ten Hag op dit moment lastig wordt. Een poging in de winterstop of na afloop van het seizoen is wél kansrijk.

Ralf Rangnick (Red Bull)
Een trainer die ook goede papieren heeft, is Rangnick. De 61-jarige Duitser is geïnteresseerd, maar heeft een contract bij Red Bull, waar hij aan het hoofd staat van de afdeling 'sport and development'. Rangnick is een grote naam in het Duitse voetbal en stond eerder aan het roer bij onder meer Schalke 04, Hoffenheim en RB Leipzig. Aan het einde van vorig seizoen was hij al een optie, maar Bayern besloot toen vast te houden aan Kovac.

Arsène Wenger (clubloos)
Na zijn vertrek bij Arsenal kondigde Wenger meerdere keren aan dat een terugkeer in de voetballerij aanstaande is, maar tot dusver is het er niet van gekomen. Bayern brengt daar mogelijk verandering in. De zeventigjarige Fransman is een belangrijke kandidaat om het seizoen af te maken in de Allianz Arena. Het is geen geheim dat Wenger, die vloeiend Duits spreekt, er goed op staat bij het Bayern-bestuur.

Massimiliano Allegri (clubloos)
Ook Allegri mag zich tot de Bayern-kandidaten rekenen. De Italiaanse kampioenenmaker brak in de zomer met Juventus en is sindsdien clubloos. Daardoor is hij op korte termijn beschikbaar. Een belangrijk nadeel is het feit dat Allegri geen Duits spreekt - en daar heeft Bayern met Carlo Ancelotti slechte ervaringen mee. Allegri boekte eerder successen met AC Milan.

José Mourinho (clubloos)
Mourinho kan niet wachten om zijn televisiewerk in te ruilen voor een herkansing als trainer en het is niet ondenkbaar dat Bayern München zijn hart sneller laat kloppen. Interessant: de laatste maanden werkte de ervaren Portugees aan zijn Duits. Een obstakel is het feit dat Bayern-voorman Uli Hoeness het niet ziet zitten in Mourinho. Het maakt Mourinho niet meer dan een outsider.

Mark van Bommel (PSV)
Voor het eerst in zijn prille trainerscarrière heeft Van Bommel te maken met een sportieve crisis bij PSV. Een overstap naar Bayern lijkt dan ook te vroeg te komen. Desondanks werd Van Bommel na afloop van vorig seizoen in verband gebracht met de Duitse topclub. Tussen 2006 en 2011 speelde hij er 123 wedstrijden, geregeld als aanvoerder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is het meest geschikt voor Bayern München?

(8138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws