Advocaat verbijsterd door Feyenoord: 'Leek wel of we bij een crematie waren'

Advocaat verbijsterd door Feyenoord: 'Leek wel of we bij een crematie waren'

06-11-2019 11:28
119

Dick Advocaat heeft zijn ogen uitgekeken tijdens zijn eerste dagen als trainer van Feyenoord - in negatieve zin. Het ontbrak onder meer aan beleving bij de spelers, stelt de nieuwe trainer.

"Voetbal is een spel van vertrouwen. Als dat er niet is, wordt alles moeilijk", zegt Advocaat in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Nou, vertrouwen was er totaal niet, dat merkte ik al tijdens de eerste training. Misschien logisch als je kijkt naar de resultaten, maar dan nog verwacht je wel een bepaalde beleving in zo'n groep."

"Op donderdag stond ik voor het eerst op het veld en die training was open voor het publiek. Er stonden honderden mensen langs het veld, maar het was doodstil. Dat viel me echt op. Maar ook die spelers zeiden niks. Er was geen coaching, er werd niks gezegd. Een foute pass? Geen reactie. Een goal? Niks. Het leek wel of we met z'n allen bij een crematie waren. Het was voor het eerst in mijn loopbaan dat ik het zo stil heb meegemaakt."

Voor het uitduel met VVV-Venlo (0-3) benoemde Advocaat Steven Berghuis tot aanvoerder. "We hebben geprobeerd de boel te activeren, maar daar heb je ook spelers bij nodig, hè. Steven Berghuis hebben we aanvoerder gemaakt. Hij is in principe de beste speler van Feyenoord en ik vind dat daarbij dan ook een bepaalde verantwoordelijkheid komt kijken."