Ten Hag reageert: Qua intelligentie maak ik me daar nooit zorgen om bij Ziyech

Ten Hag reageert: "Qua intelligentie maak ik me daar nooit zorgen om bij Ziyech"

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 13:58vr 08-11-2019 om 13:58

Erik ten Hag is positief over Hakim Ziyech in diens 'nieuwe' rol bij Ajax. Tegen PEC Zwolle en Chelsea begon de 26-jarige spelmaker als nummer 10.

Ten Hag twijfelde niet over Ziyech in de aanloop naar de Champions League-kraker tegen Chelsea. "Ik keek naar de analyse en de manier van drukzetten van Chelsea en heb gekozen voor voetballend vermogen van achteruit", verklaart de Ajax-trainer op de persconferentie.

Donny van de Beek speelde daardoor in een meer controlerende rol en Noussair Mazraoui begon als rechtervleugelverdediger. Op de vraag of het niet te riskant is om met Ziyech op 10 te spelen, antwoordt Ten Hag: "Qua intelligentie maak ik me daar nooit zorgen om bij Hakim."

Ten Hag begon met vijf 'aanvallers' aan het spektakelstuk op Stamford Bridge. "Als aanvallende voetballers de verdedigende discipline hebben, kunnen ze altijd samenspelen. Maar het hangt er vanaf hoeveel ze aan elkaar kunnen geven en wat ze kunnen opbrengen."

Mazraoui
Ten Hag liet zich vrijdag ook uit over Noussair Mazraoui, die een goede indruk achterliet tegen Chelsea. "Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We weten dat hij het kan, maar in het begin van het seizoen voldeed hij niet aan de eis. Ik ben heel blij dat hij het kan omzetten in een wedstrijd waarin heel veel op het spel staat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws