Lewandowski beklaagt zich: 'Een as met alleen Neuer en Lewandowski is te weinig'

Lewandowski beklaagt zich: 'Een as met alleen Neuer en Lewandowski is te weinig'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 13:18za 09-11-2019 om 13:18

Robert Lewandowski heeft zich beklaagd over het gebrek aan leiderschap bij Bayern München. De topscorer van de Bundesliga merkt dat er maar weinig spelers zijn die hun mond open durven te doen op het veld.

De 31-jarige Pool noemt doelman Manuel Neuer en zichzelf als mondige spelers. "Maar een as met alleen Neuer en Lewandowski is te weinig", stipt hij aan in gesprek met de Süddeutsche Zeitung. "Idealiter staat er in elke linie één leider: in de goal, achterin, op het middenveld en voorin. Het kan niet zo zijn dat één speler de rest aan moet sturen."

Lewandowski hoopt dan ook dat de jongere spelers meer lef tonen. "Óf ze zijn bang om zich uit te spreken óf ze hebben er geen zin in. Dit is natuurlijk een generatie die vooral via internet en sms communiceert, heel anders dan ik gewend ben." Eventuele taalproblemen bij niet-Duitse spelers zijn volgens Lewandowski geen excuus. "Als je twee, drie maanden in een ander land woont, moet je al in staat zijn om te coachen. Dat is wel het minste wat je mag verwachten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws