'Boadu wordt niet nerveus van missen voor open doel vanaf drie meter, geloof ik'

'Boadu wordt niet nerveus van missen voor open doel vanaf drie meter, geloof ik'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 14:33za 09-11-2019 om 14:33

FOX Sports-analist Hans Kraay junior geeft hoog op van Oranje-debutant Myron Boadu. De pas achttienjarige AZ-spits beschikt volgens Kraay over de benodigde voetbaltechnische én mentale kwaliteiten.

Tijdens de vrijdagavonduitzending van FOX Sports kwamen de AZ-debutanten in de Oranje-selectie – Boadu en Calvin Stengs – ter sprake. "Stengs had hij al op de korrel, maar heel logisch dat hij Boadu er ook meteen bijhaalt. Vroeger had je Gerd Müller: die stond altijd op de goede plek, maar daar zat weinig beweging in. Maar in deze man zit beweging, hij heeft een goede techniek, hij weet wanneer hij diep moet gaan, staat altijd op de goede plaats...", steekt Kraay de loftrompet.

Het feit dat spits wel eens een kans mist, zegt Kraay niet zo veel. De analist zag Boadu tijdens de blessuretijd van het Europa League-duel met FK Astana vanaf drie meter missen voor open doel. "Maar hij wordt er niet nerveus van, heb ik de indruk. Ik heb het idee dat hij heel ontspannen is en overal van geniet. Dan komen je kwaliteiten er meestal wel uit. En die heeft hij ontegenzeggelijk. Wat heeft hij een versnelling in zijn benen, zeg..."

Boadu zou op zaterdag 16 november of dinsdag 19 november zijn Oranje-debuut kunnen maken. Oranje speelt dan de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Boadu de logische vervanger van Memphis in de spits bij Oranje?

(3544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws