Vlammend betoog Van Basten: 'Ajax moet niet akkoord gaan, hou hem hier'

Vlammend betoog Van Basten: 'Ajax moet niet akkoord gaan, hou hem hier'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 18:50za 09-11-2019 om 18:50

Ajax moet voor een vertrek van trainer Erik ten Hag naar Bayern München gaan liggen. Dat betoogt Marco van Basten bij De Eretribune op FOX Sports. De oud-bondscoach snapt niets van de uitspraken van directeur Marc Overmars van de Amsterdammers.

"Ajax moet niet akkoord gaan. Je moet hem gewoon houden. Hij hoort bij Ajax, doet het goed en heeft nog een contract. Hou hem dan hier", zegt Van Basten over Ten Hag. De succesvolle oefenmeester wordt gelinkt aan een vertrek naar Bayern München, dat onlangs Niko Kovac op straat zette. De Telegraaf schreef vrijdag dat hij vermoedelijk aan zijn laatste seizoen bij de Eredivisie-kampioen bezig is.

Overmars gaf al aan dat Ajax bereid is om mee te denken met Ten Hag, mocht een Europese grootmacht als Bayern München op de stoep staan. "Ik vind dat zo raar. Het lijkt wel alsof wij ze in Nederland weg willen hebben", aldus een felle Van Basten. "Spelers die goed zijn: hup, verkopen. Trainers die goed zijn: hup, verkopen. Houd ze hier, man. Dan hebben wij ook nog wat om van te genieten."

"Ik begrijp het niet", vervolgt Van Basten zijn betoog. "Je hebt toch een contract? Hou ze bij je." De oud-spits zag dat Ajax er wel in slaagde om de verbintenissen van diverse steunpilaren te verlengen. "Je ziet dat het rendeert. Het is niet zo makkelijk om een nieuwe Ten Hag te vinden. Dit heb je, dat weet je zeker. Ik vind niet dat je het moet doen. Je moet aan jezelf denken. Punt."

Van een clausule in het contract van Ten Hag zou geen sprake zijn. Hij ligt tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff Arena.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws