'Ten Hag lijkt te gaan verrassen met Neres-vervanger: eerste speelminuten lonken'

'Ten Hag lijkt te gaan verrassen met Neres-vervanger: eerste speelminuten lonken'

10-11-2019 10:14
117

Zakaria Labyad heeft goede papieren om zondagmiddag David Neres te vervangen bij Ajax in de Eredivisie-wedstrijd tegen zijn oude club FC Utrecht. Dat meldt De Telegraaf. Het zouden zijn eerste speelminuten van het seizoen zijn.

De ochtendkrant concludeert dat de kans klein is dat trainer Erik ten Hag zijn succesvolle middenveld bestaande uit Lisandro Martínez, Donny van de Beek en Hakim Ziyech alweer demonteert. Noa Lang zou een optie zijn om de plek van Neres over te nemen, maar hij speelde vrijdag al met Jong Ajax. Daardoor lijkt Labyad de meest logische kandidaat.

Ook Klaas-Jan Huntelaar kan een optie zijn, maar dat zou de nodige verschuivingen tot gevolg hebben. Dusan Tadic speelt dan als linksbuiten, waardoor Quincy Promes naar de rechterflank verhuist. 'Wie de trainer van Ajax inmiddels wat beter kent, weet dat hij zelden tot nooit voor een nieuw poppetje zal kiezen als dat drie positiewijzigingen tot gevolg heeft', stelt De Telegraaf.

Mocht Ten Hag tóch zijn middenveld uit elkaar halen, dan mag Razvan Marin hopen. 'Hoewel de Roemeen zijn transfersom nog niet waard is gebleken, zijn de geluiden vanuit de trainingen positief. "Marin kan echt goed voetballen", zeggen zijn medespelers.' De kans dat Marin start is desondanks klein en dat geldt ook voor Edson Álvarez. Ryan Gravenberch is net als Lang geen optie, omdat hij vrijdag al met Jong Ajax meedeed.