AT5: Demonstratie van Utrecht-fans bij Amsterdamse Stopera verloopt rustig

AT5: Demonstratie van Utrecht-fans bij Amsterdamse Stopera verloopt rustig

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 12:25zo 10-11-2019 om 12:25

Ongeveer honderd supporters van FC Utrecht hebben vanmorgen gedemonstreerd bij de Amsterdamse Stopera. Zij zijn ontevreden over het aantal tickets dat beschikbaar werd gesteld voor de uitwedstrijd bij Ajax.

De betoging is rustig verlopen en inmiddels zijn de fans ook weer terug in Utrecht om daar de wedstrijd tegen Ajax te gaan kijken, schrijft AT5. De ME, die met veertien busjes was uitgerukt, hoefde niet in actie te komen en er is een getekende petitie in de brievenbus van de Stopera gedeponeerd door iemand van de SVFCU, de supportersvereniging van FC Utrecht.

Teun den Hartog sprak namens de supportersvereniging van de Domstedelingen de hoop uit dat het protest de ogen opent in Amsterdam. "Ik hoop echt dat iedereen hier aandacht aan gaat geven en dat we na het aanbieden van onze petitie ook eens uitgenodigd worden op de thee door Halsema, waar we ons verhaal nog eens stevig kunnen uitleggen", zei hij.

Ajax en FC Utrecht zijn om 12.15 uur begonnen aan hun onderlinge duel in de Johan Cruijff Arena. De Domstedelingen wilden met meer dan 500 fans in het uitvak plaatsnemen, maar dat mocht niet van de gemeente Amsterdam, de politie en het openbaar ministerie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws