'Amerikaanse eigenaar van Marseille wil zo snel mogelijk af van dure Strootman'

'Amerikaanse eigenaar van Marseille wil zo snel mogelijk af van dure Strootman'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 21:22zo 10-11-2019 om 21:22

Kevin Strootman moet in de winterse transferperiode waarschijnlijk weg bij Olympique Marseille. De Nederlander zou van de Amerikaanse eigenaar van de Franse club te horen hebben gekregen dat hij niet meer welkom is in Stade Vélodrome.

Marseille heeft te veel middenvelders en daarom wil het Strootman graag zien te lozen, schrijft L'Équipe. Trainer André Villas-Boas geeft de voorkeur aan Maxime Lopez, Boubacar Kamara en Valentin Rongier en ook Morgan Sanson staat nog onder contract in Marseille. Het salaris van Strootman zou daarnaast ook een reden zijn voor Frank McCourt, de Amerikaanse eigenaar van Marseille, om de Nederlandse middenvelder eruit te werken.

De financiële situatie van Marseille is immers niet rooskleurig nu de club geen Europees voetbal heeft gehaald. Een vertrek van Strootman, zo schrijft de Franse krant, is wel afhankelijk van de medewerking van de controleur zelf. Hij zou ook verhuurd kunnen worden, maar dan wil Marseille wel dat de salariskosten van Strootman worden overgenomen door de hurende club. De Nederlander heeft nog een contract tot medio 2023 in Frankrijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws